Камион2023-05-19T12:04:17+02:00

Fill it Up!

со febi флуиди

▷   Гледај го видеото
▷   Гледај го видеото

Fill it Up!

со febi флуиди

Без разлика дали работите на терен, транспортирате голема тежина или едноставно испорачувате пакети за работа, на секој камион, автобус и возило надвор од автопатот му требаат висококвалитетни течности и хемикалии за да обезбедат сигурност и перформанси. Од моќни камиони и автобуси до трактори и сè што е помеѓу нив, febi го има она што го барате – од почеток до крај.

Постојано растечки опсег на квалитетен квалитет на производи за спецификација на ОЕ е надополнет со лесен за употреба онлајн каталог и брза испорака до вашата компанија, работилница или големопродажба.

Крајниот резултат? Добро одржувани и сигурно работат машини и возила насекаде. На или надвор од автопатот, febi има се што ви треба, кога и да ви треба – обезбедување на вистинското решение за вас, вашето возило и вашата флота.

Имајте доверба во febi течности и хемикалии!

Вашите придобивки

Конкурентен опсег2023-04-21T09:40:37+02:00

Сеопфатниот асортиман на висококвалитетни течности и хемикалии на febi ги опфаќа комерцијалните возила како камиони и земјоделски возила. Новите производи постојано се додаваат во обемниот опсег.

Силна мешавина2023-04-21T10:38:52+02:00

Од антифриз и хидраулична течност, до преносно и моторното масло, опсегот на течности и хемикалии во febi вклучува сè што е потребно за да се одржи возилото здраво. За да се прошири опсегот уште повеќе, се нудат и специјализирани производи како што се AdBlue®, различни хидраулични масла и масти.

Произведено според регулатива2023-04-21T10:39:21+02:00

Спецификациите на производителот на возила и индустриските регулативи секогаш се придржуваат за време на производството на течности на febi, што се одвива во Германија и други европски земји. Покрај тоа, сите течности во febi се прилагодени на специфичните барања на секој производител на возила пооделно.

Практично, еколошки пакување2023-04-21T10:39:48+02:00

Сите febi течности се пакуваат во пакување што може да се рециклира. Шишињата имаат посебна заштита од истекување, а сите етикети овозможуваат јасна идентификација на производот. Повлечените рачки и видливоста на употребата на течноста во шишето ја даваат практичната вредност на пакувањето.

Највисок квалитет2023-05-16T08:53:06+02:00

Можеме да се погрижиме сите течни производи да ги задоволат високите стандарди за квалитет на групата bilstein – што ги прави алтернатива со врвен квалитет на оригиналот.

Сè на едно место2023-05-19T11:34:24+02:00

Покрај нашиот широк избор на течности, febi има и огромен асортиман на делови за автомобили, лесни комерцијални возила и камиони – достапни се над 47.000 производи. Покрај тоа, febi нуди бројни комплетни сетови за одржување како паметно решение со сите потребни филтри за специфично одржување на возилото во согласност со квалитетот на ОЕМ за да се скрати потрагата по индивидуални филтри и оттука да се минимизира пресметаното време на застој на возилото.

Секоја компонента на возилото мора да има соодветен лубрикант за да обезбеди доверливи перформанси.

Сеопфатниот опсег на течности и хемикалии на febi ги обезбедува сите овие и многу повеќе – покривајќи европски и азиски автомобили, лесни комерцијални возила и камиони. Ние не сме само снабдувач на делови; Ја разбираме важноста да се имаат вистинските висококвалитетни решенија за да се задржат возилата здрави и сигурни.

 
Секој мотор е различен и сите тие бараат посебни својства на маслото за да се гарантира оптимално подмачкување. Ова вклучува посебни својства на проток на маслото (вискозитет), одредено температурно однесување или компатибилност со одредени материјали за заптивање и работа со алтернативни горива. Најсовремената технологија со висококвалитетни базни масла и модерни пакувања со адитиви гарантираат дека моторните масла febi ги надминуваат сите барања на обичните производители на комерцијални возила.

Носете заштита и пошироко

Моторно масло

 
Течност за ладење не само што штити од замрзнување - тој исто така го штити целиот систем за ладење на моторот. Најзначајно го заштитува радијаторот, пумпата за вода и канали за ладење од корозија. Без соодветна мешавина на течноста за ладење, сервисниот век на пумпата за вода ќе биде многу краток затоа што течноста за ладење, исто така, го подмачкува чувствителниот прстен за заптивка на погонското вратило на пумпата за вода. Без ова подмачкување, може да се случи сериозно оштетување.

Одржувањето на тоа во сите услови

Течност за ладење

 
Во преносите и погоните на оските, без разлика дали се на или надвор од автопат, лубрикантот игра клучна улога и има повеќе задачи - од класична заштита од абење со одлични својства на притисок, до правилна вискозност и компатибилност со употребените материјалите.

За да се минимизира деградацијата и да се заштитат критичните запчаници, febi маслата за менувачи се внимателно формулирани со висококвалитетни базни масла за извонредна отпорност на смолкнување,
оксидација и термичка стабилност.

Мазно менување во сите услови на возење

Масло за менувач

 
Овој раствор Со Висока чистота AdBlue® / уреа беше развиен како додаток на гориво со цел да се усогласат со ограничувањата за емисија на штетни гасови за комерцијални возила почнувајќи од стандардот Euro IV. Сите дизел камиони со SCR технологија кои спаѓаат во оваа категорија бараат AdBlue® / уреа. SCR технологијата (селективно каталитичко намалување) се заснова на оваа уреа. Азотните оксиди кои се штетни за животната средина (NOx) речиси целосно се претвораат во водена пареа и атмосферски азот.

Заштита на животната средина

AdBlue®

 
Хидрауличната течност се користи за пренесување на енергија во возилото. Добар пример е управувањето со електрична енергија: овде, маслото се користи за да се изгради притисок што драстично го олеснува управувањето. Високи побарувања се поставаат на хидрауличните течности за да се обезбеди хидрауличната моќност која се пренесува што е можно повеќе без загуба. Само вистинското масло може да гарантира безбедно функционирање на хидрауличните системи во возилото. Затоа, висококвалитетните febi хидраулични течности точно се совпаѓаат со специјалните барања на производителите на возила.

Чиста моќност на течноста

Хидраулична течност

 
Прочитај повеќе

Заштита на животната средина

AdBlue®

 
Прочитај повеќе

Заштита на животната средина

AdBlue®

 
Прочитај повеќе

Заштита на животната средина

AdBlue®

 
Прочитај повеќе

Заштита на животната средина

AdBlue®

 
Прочитај повеќе

Заштита на животната средина

AdBlue®

Други течности и хемикалии

Кога станува збор за техничките течности, febi нуди многу повеќе од само масла. Масти за валчести лежишта, тешка маст за системи за централно подмачкување, паста за монтирање на клипови на сопирачките, керамичка паста, па дури и течност за закочување на навои се достапни за правилно одржување и сервисирање на вашите возила.

Повеќе во понудата

  • Керамичка паста
  • Масти
  • Средство за заптивање
  • Лепак за навој на завртки

MultiPLUS Абсорбер

Доколку нешто тргне наопаку, како што е истурање на нафта, MultiPLUS абсорберот за масла и други течности и хемикалии е совршено решение. Тој е во состојба да апсорбира секаков вид масло – и супстанции слични на маслото – како и горива, лубриканти, емулзии, течности за сопирачките, течности за ладење, антифрези, бројни хемикалии, облоги, бои и повеќе – и на земјиште и/или вода.

Multiplus ECО отстранувач на дамки од масло

Новиот MultiPLUS ECO отстранувач на дамки од масло на febi обезбедува совршена комбинација за апсорбирање, отстранување и чистење на загадениот работен под во вашата гаража, работилница, дом или било каде на друго место. Бидејќи е PH-неутрален и не ја напаѓа површината на која се применува, може да се користи за неколку видови на дамки на сите површини.

Пребарувањето станува наоѓање

Еден систем за пребарување на комплетните опсези на febi и другите брендови од групата bilstein.

partsfinder обезбедува директен пристап до преку 62.000 заменски делови од групата bilstein. Можете да ја најдете компонентата што ја барате со само неколку клучни зборови.

bilstein group
на патот кон одржливост

Помагање на животната средина за идните генерации

Како иновативна компанија со долга традиција, ние сме решени да обезбедиме благосостојба на следните генерации. Одржливоста е од особено значење за нас.

Се потпираме на партнери со способности за производство неутрални за CO2, така што сите феби масла се еколошки компатибилни и ги намалуваат емисиите. Ова е голем чекор кон позелена иднина за нас како компанија и генерации што доаѓаат.

Прелистајте го нашиот џебен водич

Прочитајте го нашиот нов џебен водич за да го проверите целосниот опсег на течности и хемикалии febi.

Преземете ја нашата брошура

Овде можете да ги најдете сите важни информации за нашиот опсег на течности на прв поглед. Уживајте во читањето!

Go to Top