автомобил2023-06-27T14:35:32+02:00

Fill it Up!

со febi флуиди

▷   Гледај го видеото

▷   Гледај го видеото

Fill it Up!

со febi флуиди

Без разлика дали го земате автомобилот за кратко возење, одите на одмор, или едноставно за работа, на секое возило му требаат висококвалитетни течности и хемикалии за да се обезбеди сигурност и перформанси. Од моќен SUV до класичен американски автомобил и сè помеѓу, febi го има она што го барате – од почеток до крај.

Експанзивниот, квалитетен опсег на производи со OЕ-спецификации е надополнет со, лесен за користење, fluidfinder онлајн каталог кој нуди брза испорака до работилници или продавачи на големо.

Крајниот резултат? Среќата е секаде околу вас febi има се што ти треба, секогаш кога ќе ти треба- обезбедувајќи вистинско решение за ТЕБЕ.

Доверба во febi течностите и хемикалиите!

Вашите придобивки

Натпреварувачки опсег2023-04-21T09:59:33+02:00

Европските и азиските автомобили, лесните комерцијални возила и камионите се грижени за сеопфатниот опсег на висококвалитетни течности и хемикалии на febi. Дополнително, благодарение на нашиот пристап брзо до пазарот, новите производи постојано се истражуваат и додаваат на експанзивната понуда – обезбедување на Вистинскиот производ, на Вистинското место, во Вистинско време!

Силен микс2023-05-19T11:33:10+02:00

Од сопирачката течност и антифризот, до моторот, преносот и хидрауличното масло, различниот опсег на течности и хемикалии на febi вклучува се што е потребно за да се задржи возилото здраво. Исто така се достапни и специјалистички производи како AdBlue®, ATF Сервисни комплети и греси. Сите статии може да се најдат преку нашиот онлајн каталог на “fluidfinder” – што ја олеснува потрагата по хемикалии и течности од било кога.

Произведено до регулатива2023-04-21T10:01:15+02:00

Спецификациите на производителот на возила и индустриските регулативи секогаш се придржуваат за време на производството на течностите на febi, кои се одвиваат во Германија и во другите европски земји. Дополнително, сите febi течности се прилагодени на специфичните барања на секој поединечен производител на возила – тие не се универзални.

Практично, еколошко пакување2023-04-21T10:01:43+02:00

Сите febi течности се пакуваат во рециклирачки, полиетални шишиња кои имаат висококвалитетни етикети со јасна идентификација на производот и кодирање на бојата, додека рачките за вдлабнати стисоци и визијата на ниво на полнење додаваат на практичноста за корисниците.

Највисок квалитет2023-05-19T11:33:32+02:00

Со строгиот инспекциски процес на febi и проверките на квалитетот, можеме да обезбедиме сите производи од групата на течности да ги исполнуваат високите стандарди за квалитет на bilstein групацијата – што ги прави врвна алтернатива на оригиналот.

Сè на едно место2023-05-19T11:34:50+02:00

Покрај нашиот широк избор на течности, febi исто така има огромен спектар на делови од автомобили, лесните комерцијални возила и камиони – на располагање се над 47.000 производи. Тука спаѓаат голем број на сервисни комплети за поправка кои ги содржат сите делови потребни за брза и ефикасна поправка – заштедувајќи ви време и пари.

Секоја компонента на возилото мора да има соодветен лубрикант за да обезбеди доверливи перформанси.

Сеопфатниот опсег на течности и хемикалии на febi ги обезбедува сите овие и многу повеќе – покривајќи европски и азиски автомобили, лесни комерцијални возила и камиони. Ние не сме само снабдувач на делови; Ја разбираме важноста да се имаат вистинските висококвалитетни решенија за да се задржат возилата здрави и сигурни.

Ние, исто така, сме во чекор со постојано напредната технологија во денешниот свет, со многу од нашите производи погодни за хибридни и електрични возила.

 
Моторното масло е крвоток на моторот. febi има огромен спектар на масла кои се движат од традиционалните мултиградни до поегзотични течности кои можат да ги надминат лубрикантите препорачани од производителот на моторот.

Сите febi моторни масла имаат градација за вискозитетот на маслото, спецификација од независната организација на производители на возила - плус препорачани апликации напишани на етикетата за да се идентификува соодветноста на секое масло.

Заштита и подмачкување

Моторно масло

 
Маслото за трансмисија не е само лубрикант - тоа е витална компонента која го оптимизира квалитетот на менување на степенот на пренос , обезбедувајќи одлично однесување на триење благодарение на неговата топлинска стабилност. Тоа, исто така, дава идеален отпор на старост - обезбедувајќи голема заштита од абење во сите работни услови и гарантирајќи најдобра можна заштита на корозијата.

febi има вистинско масло за вашето возило со автоматски или рачен менувач. Силната заштита е обезбедена на сите движечки делови, овозможувајќи подолг живот на пренос.

Непречено менување во сите услови за возење

Масло за трансмисија

 
течноста за опирачки е важна безбедносно-критична компонента во системот за сопирање на возилото.

За да се обезбеди ефективен и целосно функционален систем за сопирање додека се гарантира безбедноста на возењето во сообраќајот на патиштата, течностите за сопирачки febi се развиени во согласност со обврзувачките стандарди за квалитет и барањата на производителите на возила и системи за сопирање за да ги исполнат сите барања за тековните системи за сопирање, вклучително и електронски - контролирани системи за сопирање кои треба да работат сигурно и во делови од секундата.

Безбедност во течна форма

Tечност за cопирачки

 
Системите за ладење бараат редовна замена на течноста за ладење на поставени интервали според препораките на производителот на возилото. febi нуди широк спектар на концентрирани и разредени средства за ладење кои се препорачуваат за секоја апликација на возилото.

febi разладните течности се многу повеќе од само антифриза која го штити системот за ладење на моторите во зима. Потребна е ладење за да се понуди тројна заштита од корозија, прегревање и мраз, што гарантира дека системот за ладење работи совршено цела година во сите услови на оптоварување - нудејќи заштита на сите области, и на материјалите кои се користат во системот за ладење.

одржување на свежината во сите услови

Течност за ладење

 
Прочитај повеќе

Заштита и подмачкување

Моторно масло

 
Прочитај повеќе

Непречено менување во сите услови за возење

Масло за трансмисија

 
Прочитај повеќе

Заштита и подмачкување

Моторно масло

 
Прочитај повеќе

одржување на свежината во сите услови

Течност за ладење

Други течности и хемикалии

Повеќе во понуда

Покрај експанзивниот опсег на моторни масла, масло за трансмисија, средство за ладење и течност за кочници, febi исто така има разновиден избор на други производи од групата на течности на располагање, но не ограничени само:

  • AdBlue®
  • Керамичка паста
  • Масти
  • Хидрауличната течност
  • Средство за заптивање
  • Лепак за навој на завртки

Знаеше ли?

Опширниот опсег на febi се одликува со голем избор на течности и хемикалии компатибилни со хибридни и електрични возила

MultiPLUS Абсорбер

MultiPLUS Absorber на febi нуди иновативно решение за сите бизниси кои работат со течности; Нашето апсорбирачко решение става крај на нечистите подови на работилници и незадоволителното користење на типичните средтсва за врзување на маслото, кое е способно да ги абсорбира сите видови на флуиди: масло, гориво, лубриканти, емулзија, течност за кочници, ладилник, антифриз, хемикалии, боја и многу повеќе.

Multiplus ECО отстранувач на дамки од масло

Новиот MultiPLUS ECO отстранувач на дамки од масло на febi обезбедува совршена комбинација за апсорбирање, отстранување и чистење на загадениот работен под во вашата гаража, работилница, дом или било каде на друго место. Бидејќи е PH-неутрален и не ја напаѓа површината на која се применува, може да се користи за неколку видови на дамки на сите површини.

Пребарувањето станува наоѓање

Еден систем за пребарување на комплетните опсези на febi и другите брендови од групата bilstein.

partsfinder обезбедува директен пристап до преку 62.000 заменски делови од групата bilstein. Можете да ја најдете компонентата што ја барате со само неколку клучни зборови.

НОВО!

Најдете ги течностите кои ги барате само со неколку кликови преку новата функција на флуид-финдерот!

bilstein group
на патот кон одржливост

Помагање на животната средина за идните генерации

As an innovative company with a long tradition, we are determined to ensure the wellbeing of the next generations. Sustainability is of particular importance to us.

We rely on partners with CO2-neutral production capabilities, so that all febi oils are environmentally compatible and reduce emissions.

This is a big step towards a greener future for us as a company and generations to come.

Прелистајте го нашиот џебен водич

Прочитајте го нашиот нов џебен водич за да го проверите целосниот опсег на течности и хемикалии febi.

Преземете

Овде можете да ги најдете сите важни информации за нашиот опсег на течности на прв поглед. Уживајте во читањето!

Go to Top