Сите febi течности се пакуваат во пакување што може да се рециклира. Шишињата имаат посебна заштита од истекување, а сите етикети овозможуваат јасна идентификација на производот. Повлечените рачки и видливоста на употребата на течноста во шишето ја даваат практичната вредност на пакувањето.